Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ward Kennes : "Cambio autodelen van start in Kasterlee, flexibele formule voor ieder'

burgemeester Ward Kennes samen met medewerker van IOK en Cambio

Burgemeester en schepen van mobiliteit Ward Kennes gaf op 5 december het startschot voor de lancering van cambio autodelen in Kasterlee. Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij op twee verschillende locaties in Kasterlee auto’s klaar staan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven).

Bewoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen in Kasterlee een auto uitlenen via het autodeelsysteem cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD’s, maar voor auto’s.  

Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Een cambio-gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt.

 Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, ...) hoeft men zich niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt... of als alternatief voor de vaak minder gebruikte 2e wagen.

De burgemeester is enthousiast: “Wie in Kasterlee wil autodelen, kan terecht aan het oplaadpunt Karekietstraat en het tijdelijke oplaadpunt sporthal Duineneind. Door technische problemen is het oplaadpunt Kapelstraat nog niet in gebruik. Van zodra deze laadpaal werkt, zal de cambio-wagen zijn vaste parkeerplaats vinden aan de Kapelstraat in plaats van sporthal Duineneind. We starten met 2 elektrische deelwagens, met de bedoeling dit aanbod verder uit te breiden naar Lichtaart en Tielen in functie van het gebruik. Dit initiatief komt tegemoet aan de lokale parkeerdruk (één cambio-wagen vervangt immers minstens 8-13 particuliere wagens in de buurt) en draagt mee een steentje bij tot een verminderde milieubelasting.” 

Hoe werkt cambio autodelen?

Wie aansluit bij cambio krijgt toegang tot het cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst.

Reserveren kan dag en nacht via de cambioApp, via de website of telefonisch. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Openen van de wagen gebeurt met de cambioApp.

Proefaanbod

Inwoners van Kasterlee die nu aansluiten bij cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod kan elke Kasterleenaar die inschrijft voor eind februari 2024 met kortingscode KASTERLEEDEELT23 het systeem gemakkelijk uittesten zonder de instapkost (waarde: 35 euro) te betalen.

burgemeester Ward Kennes samen met medewerker van IOK en Cambio

Deel dit artikel